Brug venligst vores kontaktformular. Henvendelser unden navn eller præsentation vil ikke blive besvaret.

Bestil en analyse af en billed- eller lydfil. Nemt og enkelt, hvis du har optaget et uforklarligt fænomen. Brug linket her

Select your language

Et spøgelse omtales ofte som en gennemsigtig, menneskelignende skikkelse.
Mange tror, at et spøgelse er resterne af det legemlige menneske, efter dette dør.
Der er utallige anekdoter og beretninger omkring spøgelser. Der findes billeder, video, lyd og andre tilsyneladende beviser.

Det har dog aldrig været muligt at fremkalde et spøgelse under kontrollerede laboratorieforsøg.
Man ved ikke, hvad et spøgelse består af. Man kan også kun gisne om, hvordan et spøgelse åbenbart kan bevæge sig igennem mure og andre ting.  Der er mange bud, alt fra neutrinoer (en slags subatomar partikel), mørk materie, mørk energi til ektoplasma (”spøgelses-stof”).

Spøgelser kan være alt fra usynlige til manifestationer, af kød og blod. Der er også stor forkel på, om personer er i stand til at kommunikere med spøgelset.

Spøgelser kan tider manipulere deres omgivelser. F.eks. flytte eller gemme ting.  Der er ingen klar forskel på spøgelser og poltergeist. Spøgelser regnes for at være mere stille og harmløse, men poltergeist er mere larmende og endda truende. Ligeledes mener nogle at spøgelser er energi fra afdøde mennesker eller dyr, mens poltergeist kan være mere dæmoniske energier.

Et egentligt anerkendt bevis for et spøgelse findes ikke. Som sådan kan et spøgelse ikke måles eller defineres. Man prøver at bekræfte en tilstedeværelse af et spøgelse via EMF-metre, fotografier, varmebilleder eller spirituel sansning. Det ændrer dog ikke ved, at man endnu ikke har fundet en anerkendt kobling imellem fænomenet og målemetoden. Ofte fortælles at man var sikker på, man så et spøgelse. Men vidnet kan ikke forklare hvorfor. Man kan måske formode at et spøgelse kan afspejle vidnets baggrund, håb, frygt osv.

Dog har der været fortællinger om spøgelser, længe før TV og computergrafik. Så måske er der noget om snakken!

Kobberstik,
Kobberstik, "The Hammersmith Ghost", 1834. Allerede inden computergrafik, og billedmanipulation, har der været beretninger om spøgelser.