”Kinect” er varenavnet på et system, hvor en spildeltager kan blive en tre-dimensional del af et spil. Systemet er en udvikling af et gammel princip, kaldet ”Motion Sensing”. En primitiv form, af ”Motion sensing”, er den automatiske lystænder ved hoveddøren.
Mange har nu tænkt, at motion sensing systemet kan anvendes til at spore det paranormale. I stedet for at anvende kameraer, og kompliceret opstillet udstyr, kan man i stedet for filme det usynlige ”live”.

Dette system introduceres i de mange spøgelses-jæger-shows, – samt endda i film, som efter sigende er ”ægte”.
Motion sensing systemer leverer et ”tændstik-mand billede” af kendte ting. Farven af denne ”mand” varierer efter afstanden.
Nogle systemer er lavet til at genkende husdyr.

Ifølge medier og internettet, har mange oplevet systemerne tænde om natten, når ingen var i huset. Ligeledes har systemerne tendens til at registrere andre end man umiddelbart kan se.
Der kan gives mange tolkninger på dette. Det kan være urenheder på linse-systemet, støv, insekter, skygger. I nogle tilfælde kan en ukendt fysisk påvirkning være en årsag. Altså hermed IKKE sagt overnaturlige ting.
Dette viser igen, man skal være utrolig påpasselig med at anvende udstyr, som man ikke kender virkemåden på, til at bevise det overnaturlige med.

På sigt - når motion sensing - er blevet mere modent, og alle "børnesygdommene" er væk, vil vi naturligvis anvende disse teknologier.