”Kinect” er varmeærket på et system, hvor en spildeltager kan blive en tre-dimensional del af et spil. Systemet er en udvikling af et gammelt princip, kaldet ”Motion Sensing”. En primitiv form af ”Motion sensing”, er den automatiske lystænder.
Mange har nu tænkt, at motion sensing systemet kan anvendes til at spore det paranormale. I stedet for at anvende kameraer, og kompliceret opstillet udstyr, kan man i stedet for filme det usynlige ”live”.

Dette system introduceres i mange spøgelses-jæger-shows, – samt endda i film, som efter sigende er ”ægte”.
Motion sensing systemer leverer et ”tændstik-mand billede” af kendte ting. Nogle systemer er lavet til at genkende husdyr. "Kinect" - systemet virker ved at finde fiks-punkter, som hoved, albue, knæ, osv. Softwaren prøver så på bedste vis at lave streger imellem disse punkter.

Systemerne har en tendens til at registrere andet end man umiddelbart kan se. Det kan være urenheder på linse-systemet, støv, insekter, skygger. I et rum er der altid støvpartikler, og hvis disse netop er i konstellation, så det ligner et menneske, vil systemet tegne en tændstikmand. Det er meget nemt at frempovokere at ryste en pude i et solbeskinnet rum. Ud af de tusindvis af støvkorn,  kan du nemt lave mindst én dansede tændstikmand.

Dette viser at man kan få positive resultater, desværre ved at anvende udstyr som ikke er egnet, eller har en misforstået virkemåde.