Mange spørger os om, hvem paranormal-efterforskning - holdet "holder med". De spirituelle, som har overbevisningen om ånder og spøgelser findes. Eller skeptikerne, som ser naturlige løsninger.
Der findes i øjeblikket  ikke noget teknisk udstyr, som kan "måle" et spøgelse.

Vi vil gerne samle disse to verdener. Vi anvender videnskabelig deduktion, for at komme til en konklusion. Med vores arbejde samler vi data, som overholder de standarder, almindeligt forskningsarbejde har.
Derfor vil vores arbejde hjælpe at finde en sandhed - uanset hvilken. Vi samler de informationer, som vi modtager om en opgave. Men vi har ingen holdning til, hvad der reelt sker. Det er netop derfor vi undersøger dette.

Spøgelser, ånder og energier er derfor ligeså reelle forklaringer for os, som f.eks. ekstrem elektromagnetisk støj  fra elsystemer. VI tager dog ikke skridtet at gå ud fra alle forstyrrelser er spøgelser og overnaturlige fænomener. Vi har ingen mulighed for at uddrage at "gamle oldemor" går igen i stuen. Det har vi ikke kompetence, eller viden til. Vi kan dog bekræfte den aktivitet, som foregår i stuen.

Moderne fysik begynder netop at nærme sig forklaringen af paranormale fænomener, dog er der meget lang vej endnu.