I flere undersøgelser har vi oplevet, at der tilsyneladende opstår spontane elektromagnetiske felter, som tilsyneladende ikke har nogen forbindelse til ting omkring feltet.
Menneskeskabe  elektromagnetiske felter kan være talrige:
  • Signaler fra mobiltelefoner.
  • Felter fra elektriske apparater.
  • Antenner og sendere.

Der er også kilder i naturen, som er i stand til at danne elektromagnetiske felter.
  • Lyn
  • Bevægelse af stof, luft og vand, som flytter "pakker" (ladninger) af elektricitet.

Der findes, uden tvivl også processer, som vi ikke kender endnu, der frembringer disse felter. Nogle af dem, er uforklarlige, og det er disse felter vi måler med udstyr som f.eks. EMF-metre.
Disse felter menes at have forbindelse til:
  • Spøgelser
  • Poltergeist-aktivitet
  • "Hjemsøgelser" og anden paranormal aktivitet


Vi vil forsøge at sandsynliggøre herkomsten af disse felter, og hvilke egenskaber de har.

Fænomenet omkring disse spontane felter har været kendt siden det sene 1800-tal. Fysikeren Nikola Tesla målte disse spontane felter, og kunne ikke finde en forklaring.
Han valgte derved at give en, for os, overnaturlig forklaring. Du kan se et brev, han sendte til Røde Kors i Julen i 1900. Det er dog ikke nemt at tyde, hvad han egentlig mente. Tesla's genialitet sendte ham mere og mere på randen af det, man vil kalde vanvid.

 

...
Til det Amerikanske Røde Kors, New York City

Tilbageblikket er fantastisk, og fremtiden er inspirerende: Meget kan siges af begge. Men en idé dominerer mit sind. Denne - min bedste, min kæreste - er for jeres ædle sag.

Jeg har observeret elektrisk aktivitet, som er uforklarlig.

Svage og umærkelige som den var, har den givet mig en dyb overbevisning og forudanelse. Inden længe vil alle mennesker på denne klode, i ét, vil vende deres øjne til det ovenstående firmament,
med følelse af kærlighed og ærbødighed, betaget af denne glade nyhed: »Brødre Vi har en besked fra en anden verden, ukendt og fjern Det lyder:!. en ... to ... tre ..."

Julen 1900

Nikola Tesla
...


Det originale brev kan læses her: