Begrebet "energi", er en grundlæggende egenskab ved alt i universet.
Ifølge videnskabsmanden Albert Einstein, kan energi og masse (stof) udveksle hinanden. Alt har én eller anden form for energi. Om det er varme-, kerne-, magnetisk- eller elektrisk energi.
En anden naturlov er, at energi ikke kan ødelægges eller forsvinde - blot omdannes til en anden type energi (eller stof).

Vores kroppe kan mærke visse former for energi. Det er blandt andet i form af varme. Andre typer energi kan vi ikke umiddelbart mærke. F.eks. radioaktiv energi. Til sådanne formål, har man udviklet specielle måleapparater.

Inden for den paranormale verden, taler man f.eks. "spirituel energi". Den kan ikke måles, og betragtes meget individuel. Det påstås at specielt clairvoyante er i stand til at registrere disse spirtuelle energier.

Det menes, at det paranormale også har en form for energi. Problemet i at måle disse energier er, at man ikke  kender præcis, hvad man skal måle efter. Derfor ser man et hav af - mere eller mindre - seriøse tiltag til at registrere det paranormale.
Egenskaben ved en energi, er netop at den altid vil kunne lade sig registrere på én eller anden måde, af et dertil egnet redskab. Hvis energien ikke kan spores på denne vis, kan man per definition ikke lave en videnskablig måling af energien. Derfor kan den ej heller bekræftes, i sin målbarhed.

I dette tilfælde, vælger man at kalde energien for "sprituel", da man således ikke behøver at forholde sig til enheder, målestørrelser og bevisførelse. Hermed får ordet energi en meget individuel og følelsesbetonet klang.

Lyn kan danne langt over 2 millioner volt, og 60.000 ampere.
/ WikiPedia / Public Domain