Levitation er et begreb, som nok er indforståelsen af mystik.

Levitation -  "at svæve" - er betegnelsen for en genstand, eller person, som svæver uden nogen form for synlig energikilde uden hjælp af snore, motorer, vinger, etc.

Person-levitation:
Evnen synes at trodse selve tyngdekraften. Det er meget omdiskuteret, om evnen findes. Levitation blev bedst kendt i den viktorianske tidsalder, hvor man afholdt seancer. Mediet - personen som afholdt seancen - siges at kunne svæve og endda sværve rundt i værelset.
Mange beretninger omkring levitation er anekdoter og fortællinger fra 2. hånd.

Der findes 2 veldokumenterede sager omkring levitation. Det er sagen: "The Amityville Horror" (Amityville, Long Island, USA, 1975) (Ikke at forveksle med Hollywood-efterligningen).
Samt i Cottage City, Maryland, USA i 1949.

Begge sager er dog meget omdiskuterede.

Maskin-levitation:
Levitation i den fysiske verden er straks mere håndgribelig. Levitation omhandler at bryde tyngdekraftens påvirkning, uden nogen egentlig form for maskinkraft. Det klassiske eksempel er en UFO, som svæver lydløst. En helikopter og en ballon leviterer i egentlig forstand ikke, da der anvendes henholdsvis motor og luft til at holde objekterne oppe.

Egentlig ophævelse af tyngdekraften, omdiskuteres meget. Der er lavet forsøg, hvor der tilsyneladende er lykkedes at svække tyngdekraften ganske svagt. Men at kunne gøre det 100%, ligger nok langt ude i fremtiden.

Levitation
er i sandhed paranormalt. Med alle  de beretninger der findes, er der måske et korn af sandhed bag. Og sandsynligvis vil mennesket en dag være i stand til at kunne trodse tyngdekraftens bånd.

 Svævende Måne. Magnetisk legetøj / Public Domain / Pexels